Om Folkeuniversitetet

Forholdsregler ifm. coronavirus

For at deltage i vores forelæsninger skal du pt. medbringe et gyldigt coronapas.

Læs vores coronaretningslinjer her.

Forskning du kan forstå

Viden er nøglen til at forstå alt omkring dig. Folkeuniversitetet serverer den nyeste viden fra forskningens verden. Og vi gør det sjovt at blive klogere. Dyrk dine interesser, få opfrisket din baggrundsviden og se nye perspektiver på omverdenen, eller få ny inspiration til dit arbejde. Forskere og faglige eksperter stiller skarpt på den nyeste udvikling inden for deres forskningsfelt og fortæller engageret om det, de er opslugte af lige nu. Her møder du forskerne i øjenhøjde.

Ingen adgangskrav

Alle kan gå på Folkeuniversitetet. Hvert år byder Folkeuniversitetet på forelæsninger, vidensarrangementer og festivalarrangementer om samfund, historie, sundhed, psykologi, teknologi, naturvidenskab, filosofi, kunst og kultur, organisation og ledelse. Du kan komme en enkelt aften eller følge en længere forelæsningsrække. Folkeuniversitetet er en del af Folkeoplysningsloven, og Folkeuniversitetet har et tæt samarbejde med universiteterne og landets forskere om at gøre forskningens teorier, metoder og resultater tilgængelige for et bredt publikum.

Forskningsformidling i nye former

Hvert semester kan du opleve vidensarrangementer med et 'twist'. Få stillet nysgerrigheden og appetitten til vidensbrunch, tag med på museumsbesøg, eller få hjernen fyldt op og sanserne mættet til festivalarrangementer. Folkeuniversitetets kerneprodukt er klassiske forelæsninger, men ambitionen er hele tiden at sætte forskningen i spil i nye rammer og give den traditionelle forelæsning nye, spændende former – og en ekstra dimension.
I de senere år har vi i samarbejde med Folkeuniversitetet i Aarhus blandt andet arbejdet med en lang række sceniske produktioner, hvor vi tager forskerne og deres viden med på de skrå brædder i blandt andet Magasinet. Disse produktioner tæller bl.a. Sebastian Dorset og forskerne på slap line, Historisk Talkshow (senest med Martin Luther spiller af Bjarne Henriksen under Reformationsmarkeringen i 2017) og Rundt om Holberg – en nutidig klassiker. Og Hearts & Minds sætter spot på det gode liv, hvor du kan få intelligent inspiration til et sundere liv.

Samarbejder

Folkeuniversitetet prioriterer tætte samarbejder med forskningsinstitutioner, kulturinstitutioner samt formidlingsenheder. Samarbejde muliggør nye formidlingsindsatser til nye målgrupper, i nye rammer såvel som helt nye forskningsemner. Vi samarbejder blandt andre med: