Hjernemad

2611-102
Tid
Mandag. 13/4/26, 19.00
Sted
SDU Odense
Moseskovvej (Hold dig orienteret via vores hjemmeside for at få den fulde adresse)
5230 Odense M
Pris
- Standard 750,00 kr.
- Studerende 0,00 kr.
Forelæsningsrække
Det, vi spiser, påvirker vores fysiske og psykiske sundhed, men vi glemmer det tit i hverdagen. Så hvordan påvirker kosten rent faktisk vores hjerne og mentale sundhed? Findes der særlige fødevarer, der egner sig godt til at give hjernen energi? Hvad er sammenhængen mellem tarmen og hjernen? Og hvilken rolle spiller vores sanser? Få eksperternes svar på de gådefulde sammenhænge mellem hjernen og mad.
Program:
-
Mandag. 13/4/26 kl. 19.00 - 20.45Introduktion til hjernen, og hvorfor den har brug for madPer Bendix Jeppesen, lektor i endokrinologi, Aarhus UniversitetshospitalSDU Odense, Moseskovvej (Hold dig orienteret via vores hjemmeside for at få den fulde adresse), 5230, Odense M
-
Mandag. 20/4/26 kl. 19.00 - 20.45Duft, smag og hjerneAlexander Wieck Fjældstad, læge og lektor i lugtesans, Flavour Institute, Aarhus Universitet, og Centre for Eudaimonia and Human Flourishing, University of OxfordSDU Odense, Moseskovvej (Hold dig orienteret via vores hjemmeside for at få den fulde adresse), 5230, Odense M
-
Mandag. 27/4/26 kl. 19.00 - 20.45Hjernekemi og spiseadfærdJakob Linnet, leder af klinik for ludomani og BED, Odense UniversitetshospitalSDU Odense, Moseskovvej (Hold dig orienteret via vores hjemmeside for at få den fulde adresse), 5230, Odense M
-
Mandag. 4/5/26 kl. 19.00 - 20.45Toptrimmede tarme og tankerHeidi Schnoor, Klinisk diætist og cand.scient i klinisk ernæringSDU Odense, Moseskovvej (Hold dig orienteret via vores hjemmeside for at få den fulde adresse), 5230, Odense M
-
Mandag. 11/5/26 kl. 19.00 - 20.45Hjerne, appetit og kropsvægtJens Lund, Postdoc og Ph.d. ved Metabolismecenteret, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns UniversitetSDU Odense, Moseskovvej (Hold dig orienteret via vores hjemmeside for at få den fulde adresse), 5230, Odense M