Hjernemad
2622-012
Tid
Tirsdag 1/9/26, 18.30
Sted
Syddansk Universitet Campus Kolding
Universitetsparken 1
6000 Kolding
Pris
- Standard 795,00 kr.
- Studerende 0,00 kr.
Forelæsningsrække
Det, vi spiser, påvirker vores fysiske og psykiske sundhed, men vi glemmer det tit i hverdagen. Så hvordan påvirker kosten rent faktisk vores hjerne og mentale sundhed? Findes der særlige fødevarer, der egner sig godt til at give hjernen energi? Hvad er sammenhængen mellem tarmen og hjernen? Og hvilken rolle spiller vores sanser?
Få eksperternes svar på de gådefulde sammenhænge mellem hjernen og mad.
Program:
-
Tirsdag. 1/9/26 kl. 18.30 - 20.15Introduktion til hjernen, og hvorfor den har brug for madPer Bendix Jeppesen, lektor i endokrinologi, Aarhus UniversitetshospitalSyddansk Universitet Campus Kolding, Universitetsparken 1, 6000, Kolding
-
Tirsdag. 8/9/26 kl. 18.30 - 20.15Duft, smag og hjerneAlexander Wieck Fjældstad, læge og lektor i lugtesans, Flavour Institute, Aarhus Universitet, og Centre for Eudaimonia and Human Flourishing, University of OxfordSyddansk Universitet Campus Kolding, Universitetsparken 1, 6000, Kolding
-
Tirsdag. 15/9/26 kl. 18.30 - 20.15Hjernekemi og spiseadfærdJakob Linnet, leder af klinik for ludomani og BED, Odense UniversitetshospitalSyddansk Universitet Campus Kolding, Universitetsparken 1, 6000, Kolding
-
Tirsdag. 22/9/26 kl. 18.30 - 20.15Toptrimmede tarme og tankerMette Borre, klinisk diætist, Aarhus UniversitetshospitalSyddansk Universitet Campus Kolding, Universitetsparken 1, 6000, Kolding
-
Tirsdag. 29/9/26 kl. 18.30 - 20.15Hjerne, appetit og kropsvægtJens Lund, postdoc og ph.d. ved Metabolismecenteret, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns UniversitetSyddansk Universitet Campus Kolding, Universitetsparken 1, 6000, Kolding