Peter Skjødt

Peter har gået på universitetet hver tirsdag aften de sidste 26 år, primært for at få et nuanceret billede på verden, og den tid vi lever i. ”Det giver sammenhæng og struktur i en verden der fremtræder ustruktureret og uforudsigelig. Samtidig får du en forståelse for hvorfor noget er sket, hvorfor folk reagerer sådan – set ud fra den historiske og politiske baggrund. Det er dødspændende.”

Fagmæssigt har Peter primært fuldt de historieske undervisningsrækker, der bl.a. har omhandlet arkæologi (såsom nordisk, græsk og middelalder) samt oldtiden og antikken ”Niveauet er højt, og det er kompetente lærere, der bliver grebet af begejstringens ild når de møder alle vore spørgsmål og diskussionslyst.” Og når han engang går på pension, påtænker han at benytte sig af Folkeuniversitetet i endnu højere grad.

Et godt råd fra Peter lyder: ”Hvis du er nysgerrig efter at vide noget om det samfund du lever i, hvorfor det er blevet sådan og samspillet med andre lande og kulturer på godt og ondt, skal man have en ballast af viden. Vi er alle et produkt af vores tid og vores fortid. Den skal vi kende, og vi skal vide noget om de andres, for at kunne forstå deres motiver og tankegange. Det kan kun kvalificeret undervisning og læsning give en.  Så er du den mindste smule nysgerrig så gå i gang. Det gør ikke ondt, men kan faktisk være rigtig sjovt og spændende. ”